Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Πολιτική Απορρήτου ×

Ασφάλιση Συνεταίρων

Ασφάλιση Συνεταίρων

Πράξη ευθύνης για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

 

Εδώ εστιάζουμε στις εταιρίες που απαρτίζονται από δύο ή και περισσότερους συνιδιοκτήτες, με σκοπό να δώσουμε λύσεις σε ορισμένα καίρια ζητήματα που προκύπτουν, όταν κάτι πάει στραβά.

 

Κατά την περίοδο της εύρυθμης λειτουργίας μιας τέτοιας εταιρίας, συνήθως ο κάθε εταίρος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας μια ξεχωριστή εργασία, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται όλοι μαζί για το κοινό συμφέρον. Τι γίνεται όμως στην τραγική περίπτωση που κάποιος από τους συνιδιοκτήτες χάσει αιφνίδια τη ζωή του; Το βάρος της απώλειας είναι μεγάλο για την οικογένεια και για τους συναδέλφους.

 

Καθώς περνάει ο καιρός όμως, δημιουργούνται και άλλα προβλήματα οικονομικής και επαγγελματικής φύσεως. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της οικογένειας, καθώς επίσης και οι οικονομικές υποχρεώσεις που είχε ο θανόντας και πρέπει να εξυπηρετηθούν. Κατ επέκταση, το εταιρικό μερίδιο του θανόντα το διεκδικούν νόμιμα οι κληρονόμοι σε ρευστό ή σε ενεργό ρόλο στην εταιρία, με αποτέλεσμα μια ενδεχόμενη ενδοεταιρική σύγκρουση.

 

Σήμερα, μπορείτε πλέον μέσω της αμοιβαίας ασφάλισης συνεταίρων, να προνοήσετε για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της προσωπικής σας επιχείρησης, ακόμη και μετά από ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.