Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Πολιτική Απορρήτου ×

Ασφάλιση Ευθύνης Στελεχών

Ευθύνη Στελεχών

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα περί ευθυνών των εταιριών και κατ’ επέκταση των φυσικών προσώπων που τις εκπροσωπούν και λαμβάνουν αποφάσεις, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Δίνεται λοιπόν, το νόμιμο δικαίωμα σε όλους τους συνδιαλλαζόμενους με την εκάστοτε εταιρία (πελάτες, προμηθευτές, δανειστές, εργαζόμενους, αρχές, ανταγωνιστές κλπ.), να εγείρουν απαιτήσεις, σε περίπτωση που λόγω λάθους ή αμέλειας, θιχτούν ή αδικηθούν.

 

Ενδεικτικά

 1. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εγείρουν απαιτήσεις για: παράνομη απόλυση, παράβαση κανονισμών-ωραρίων, στέρηση προαγωγών, σεξουαλική παρενόχληση.
 2. Οι μέτοχοι για: κακή διαχείριση των οικονομικών, σκόπιμες παραπλανήσεις, παραβιάσεις εταιρικού καταστατικού.
 3. Οι προμηθευτές-ανταγωνιστές για: μη τήρηση των συμφωνιών-υποχρεώσεων, αθέμιτο ανταγωνισμό, παραποίηση οικονομικών στοιχείων, ηθική βλάβη.

Το ποσό της πιθανής επιδικασθείσας χρηματικής αποζημίωσης που προκύπτει, είναι συνήθως δυσθεώρητο.

Ποιους βαραίνουν όμως τα ποσά της αποζημίωσης;

Εδώ έρχεται να απαντήσει ξεκάθαρα το νομικό πλαίσιο του αστικού κώδικα, τονίζοντας ότι πέρα από την εταιρική οντότητα, ευθύνεται επιπλέον και εις ολόκληρο το εκάστοτε φυσικό πρόσωπο (Στελέχη, Διευθυντές Τμημάτων, Δ.Σ.). Συνεπώς, κυρίαρχο μέλημά μας είναι να προστατέψουμε την προσωπική ζωή και περιουσία των ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις, αλλά και την εξασφάλιση της ίδιας της εταιρίας.

Πραγματικές περιπτώσεις διεκδικήσεων

 1. ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ
  Υπάλληλος μεταφορικής εταιρίας άσκησε αγωγή εναντίον αναπληρωτή διευθυντή για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας, συνεπεία σεξουαλικής παρενόχλησης με αίτημα την καταβολή 50.000€.
 2. ΑΓΩΓΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος & Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, κατέθεσε αγωγή εναντίον ανταγωνίστριας εταιρίας για παράβαση κανόνων ανταγωνισμού. Η ανταγωνίστρια θεώρησε ότι θίγεται και κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της εταιρίας και του Διευθύνοντος Συμβούλου, διεκδικώντας το ποσό των 1.000.000€.
 3. ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
  Μετά την εξαγορά της ασφαλισμένης εταιρίας, ο αγοραστής κινήθηκε νομικά εναντίον του προηγούμενου Διευθύνοντος Συμβούλου, κατηγορώντας τον ότι παρείχε ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα την υπερεκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και την εξαγορά της σε υψηλότερη τιμή, ζητώντας το ποσό των 2.000.000€.
Τι μπορούμε να κάνουμε

Παρέχουμε τη δυνατότητα σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την εκάστοτε εταιρεία, ώστε σε κάθε πιθανό πρόβλημα να αναλάβουμε:

 1. Την επιδικασθείσα χρηματική αποζημίωση.
 2. Το χρηματικό ποσό συμβιβασμού της απαίτησης.
 3. Τα έξοδα υπεράσπισης και ερευνών.

Είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις ιδιαιτερότητες της κάθε εταιρίας ξεχωριστά και κατόπιν μελέτης να προτείνουμε την ιδανική λύση για την εξασφάλιση τόσο της εταιρίας, όσο και των ανθρώπων της.